Julianadorp Power Festival afgelast. Stikstofregels gooien roet in het eten

Het JPF in Julianadorp staat garant voor spektakel.

Het JPF in Julianadorp staat garant voor spektakel.© archieffoto George Stoekenbroek

Delano Weltevreden
Julianadorp

Het Julianadorp Power Festival (JPF) gaat dit jaar niet door. De stikstofregels hebben roet in het eten gegooid.

Dat meldt de organisatie op Facebook. Het JPF zou dit jaar op 17 september worden gehouden. Op die dag zouden agrariërs het tegen het elkaar opnemen in wedstrijden met standaardtrekkers en opgevoerde exemplaren. Daarnaast zouden er allerlei attracties voor kinderen zijn.

De organisatie moest van de gemeente aantonen dat de stikstofuitstoot binnen de normen valt. Stikstof wordt onder meer uitgestoten bij de opbouw, de afbraak, het evenement zelf, door bezoekers, deelnemers, sleepwagens en aggregaten. Het bestuur zegt dat de norm bij de berekening van de stikstofuitstoot zwaar is overschreden. Een vergunning zit er daarom niet in.

Omdat er financiële risico’s zitten aan de verdere voorbereidingen van het JPF en het vrijwel zeker is dat de gemeente geen vergunning verleent, heeft het bestuur besloten het evenement af te blazen.

Secretaris Jan Romar zegt dat het bestuur het daar echter niet bij laat. De JPF-bestuur wil zo snel mogelijk met de gemeente om tafel. Vanwege de zomervakantie lukt dat echter niet op tijd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.