Politie zoekt getuigen van beschieten Haarlemse kat Mikos, buurtonderzoek leidde niet naar de schutter

De familie Van den Oever met een foto van kater Mikos.

De familie Van den Oever met een foto van kater Mikos.© Archieffoto United Photos/Toussaint Kluiters

Wessel Mekking
Haarlem

De politie is op zoek naar personen die meer weten over het beschieten van de Haarlemse kat Mikos. De kater overleed nadat hij op zondag 26 juni was beschoten met een luchtbuks.

Een buurtonderzoek heeft niet geleid naar de schutter, vandaar dat de politie nu een getuigenoproep doet. Mikos werd op zondag 26 juni tussen 11.30 en 12.20 uur in de Transvaalbuurt beschoten. De donderdag erna overleed hij aan zijn verwondingen. In zijn lichaam was een stalen kogeltje aangetroffen.

Haarlemmers Marek en Lydia van den Oever waren verdrietig en kwaad over het doodschieten van de kater. Ze namen de kat ongeveer vijf jaar geleden mee uit Griekenland, waar hij op straat leefde.

Wie iets gezien of gehoord heeft dat te maken heeft met de dood van de kater, wordt gevraagd contact op te nemen met de dierenpolitie in Haarlem, via 0900-8844 of via een tipformulier op de website van de politie, onder vermelding van zaaknummer 2022144163.

De familie Van den Oever vermoedt dat de kat is beschoten in de tuinen tussen Dr. Leijdsstraat, Spionkopstraat, Maraisstraat en Kritzingerstraat. Daar liep Mikos, volgens zijn eigenaren een ’knuffelkont’, vaak rond.

Mikos was volgens zijn eigenaren een knuffelkont.

Mikos was volgens zijn eigenaren een knuffelkont.© Eigen foto

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen