Politie lost waarschuwingsschot bij arrestatie van man (27) in Noord-Scharwoude. Verdachte was mogelijk in bezit van vuurwapen

Internetredactie
NOORD-SCHARWOUDE

Bij de arrestatie van een 27-jarige man aan de Nova Zembla in Noord-Scharwoude heeft een politieagent donderdagmiddag rond 15:00 uur een waarschuwingsschot gelost, omdat de man niet luisterde naar de instructies van de agenten. De man werd gearresteerd op verdenking van het bezit van een vuurwapen.

Door tipgevers werd de politie geïnformeerd dat de verdachte, een man zonder vaste woon- of verblijfplaats, mogelijk in het bezit zou zijn van een vuurwapen. De agenten zagen de man rijden op de N504, ter hoogte van de Nova Zemba stopte de automobilist.

Omdat de verdachte geen gehoor gaf aan de instructies van de agenten, losten zij daarop een waarschuwingsschot. Daarop kon de 27-jarige man aangehouden worden.

Bij nader onderzoek bij de verdachte en zijn auto is geen vuurwapen aangetroffen. „Als er mogelijk een vuurwapen in het spel is, nemen agenten geen enkel risico”, aldus de politie. De verdachte is ondertussen heengezonden.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.