HCAW vrijwel kansloos voor felbegeerde plek bij top twee

Lars Huijer.© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Han Monsees
Bussum

In een spannende wedstrijd is het HCAW donderdagavond niet gelukt om te winnen van landskampioen Amsterdam Pirates. De eindstand, na elf innings, was 1-2.

Hiermee verzekerden de Amsterdammers zich van de eerste plaats in de reguliere competitie en daarmee rechtstreeks van een plaats in de play-offs én van Europacup-deelname in 2023. Theoretisch kan HCAW zich via de tweede plaats ook nog rechtstreeks plaatsen voor de play-offs. De kans dat dit gebeurt, lijkt echter klein. De Bussumers zullen hiervoor beide resterende wedstrijden tegen Pirates moeten winnen en moeten dan hopen dat Neptunus twee keer verliest van nummer vier Twins. Vooral dat laatste is onwaarschijnlijk.

Toch geeft HCAW-coach Danny Rombley zich nog niet gewonnen. „We focussen ons volledig op zaterdag en zondag. We zijn nu afhankelijk van anderen, maar wij doen wat we kunnen. Als Neptunus zaterdag verliest, kan er nog van alles gebeuren. De kans is klein, maar zolang er een kans is, gaan we ervoor en geven we niet op.”

Donderdagavond stonden twee van de beste pitchers uit de hoofdklasse op de heuvel. HCAW’er Lars Huijer en Pirates-werper Shairon Martis gaven elkaar nauwelijks iets toe: beide ploegen kregen slechts weinig lopers op de honken en nog minder scoringskansen.

De eerste kans die HCAW kreeg, werd wel benut: nadat Kevin Dirksen in de tweede inning met een double op de honken was gekomen, werd hij door Jules Cremer binnen geslagen. In de zesde inning maakte Amsterdam gelijk, maar daarna waren de beste kansen weer voor HCAW. Tot tweemaal toe werd het derde honk bereikt, maar lukte het niet de beslissende klap te geven. In de verlenging sloegen de Amsterdammers alsnog toe en haalden de winst binnen.

Wildcardwedstrijden

Hoewel Lars Huijer na een uitstekende wedstrijd niet als winnaar van het veld stapte, was het geen frustrerende avond voor de werper: „Dit hoort bij honkbal. We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld, maar we scoren de laatste weken zelf weinig. Dat is geen schande, want we spelen tegen de beste werpers van Nederland, maar dan is elk puntje tegen er één te veel. Dit moet ons nu wel motiveren voor de wildcardwedstrijden van volgende week. Als we daarna in de play-offs weer tegen Amsterdam of Neptunus spelen, is alles weer open en moeten we ze afmaken.”

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen