Corona hakt er flink in bij tennisser Tallon Griekspoor

© Foto: Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Van onze verslaggever
Nieuw-Vennep

Tallon Griekspoor begint later dan gepland aan het Amerikaanse hardcourtseizoen. De nummer twee van Nederland heeft zich afgemeld voor de kwalificaties van het masterstoernooi van Montreal, dat komend weekend plaatsvindt.

„Ik ben een week doodziek geweest van corona en ben er erg slecht aan toe geweest. Pas vandaag ben ik weer een beetje in beweging”, aldus de 26-jarige Nieuw-Venneper, die zich vorige week wegens ziekte terugtrok uit het graveltoernooi van Kitzbühel.

Een week later hoopt de nummer 44 van de wereld - ondanks het terugtrekken bereikte hij maandag zijn hoogste positie tot nu toe op de wereldranglijst - wel mee te kunnen doen in Cincinnati, waar ook een masterstoernooi gehouden wordt. Daar is ook Botic van de Zandschulp van de partij. Hij is zijn Amerikaanse hardcourtseizoen deze week begonnen in Washington, waar hij is doorgedrongen tot de derde ronde.

Tim van Rijthoven keert pas terug op het ATP-toernooi van Winston-Salem, het laatste voorbereidingstoernooi voor de US Open. De nummer 117 van de wereld, die opzien baarde door het toernooi van Rosmalen te winnen en vervolgens de vierde ronde op Wimbledon te bereiken, is herstellende van een rugblessure.

De US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar, begint op maandag 29 augustus. Van de Zandschulp, Griekspoor en Van Rijthoven zijn rechtstreeks toegelaten.

Lees ook: Tennisser Griekspoor naar hoogste ranking op wereldranglijst

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen