Koen Blommestijn van FC Volendam naar Telstar. ’Al weken met hem in gesprek’

Koen Blommestijn.

Koen Blommestijn.© Archief

Richard Walraven en Kees van Dalsem
Volendam

Koen Blommestijn (22) speelt dit seizoen voor Telstar. De aanvaller wordt voor een jaar verhuurd door FC Volendam aan de ’buurman’ in Velsen-Zuid. Trainer Mike Snoei was al wekenlang in gesprek met Blommestijn, maar nadat de speler zijn contract verlengd had, kwam alles in een stroomversnelling.

Door de komst van Henk Veerman is er voor Blommestijn, die vorig jaar zijn debuut maakte, weinig kans op speelminuten in Volendam.

Voor de ontwikkeling van Blommestijn, die vorig seizoen twintig doelpunten maakte voor Jong Volendam in de tweede divisie, achtte Volendam het beter dat de spits verhuurd zou worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hij verlengde wel zijn contract bij FC Volendam met drie jaar. Daardoor duurde het even voordat de verhuur van Blommestijn geregeld was. ,,Ik ben al weken met Koen in gesprek. Hij wilde erg graag, want hij kon ook kiezen uit andere aanbiedingen, maar pas nadat hij zijn verbintenis had verlengd, kon zijn overgang geregeld worden.’’

De technische staf van Telstar heeft Blommestijn vaak aan het werk gezien in de tweede divisie. ,,Hij heeft indruk gemaakt bij mijn assistenten Ulrich Landvreugd (AFC) en Anthony Correia (Katwijk). Koen was vorig seizoen een heel moeilijk te verdedigen aanvaller. Hij wil dit jaar graag meer speelminuten maken bij een team in de eerste divisie.’’

Snoei verwacht niet voor het einde van de week nog een versterking te kunnen presenteren. ,,Maar ik laat mij graag verrassen. Ik heb er echter nooit een geheim van gemaakt dat ik twee aanvallers erbij wilde hebben. In de verdediging en op het middenveld is er zelfs concurrentie, maar de aanval is nog niet breed genoeg. Dat merk je meteen met een blessure van Glynor Plet. Ik ben met de medische staf keihard bezig om hem fit te maken voor maandagavond.’’

Blommestijn nam donderdagochtend afscheid van zijn medespelers bij Volendam. Daardoor zou hij maandagavond in de eerste competitiewedstrijd tegen Jong Ajax al inzetbaar kunnen zijn voor Telstar.

Lees ook: Mike Snoei heeft de puzzel voor de eerste competitiewedstrijd van Telstar nog niet af. ’Ik ga geen naam noemen van de potentiële nieuwe spits, want straks komt-ie toch niet’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen