Zaanse taxichauffeur vrijgesproken van misbruik kwetsbaar meisje

Frits Verhagen
Zaandam/Haarlem

Een 35-jarige taxichauffeur uit Zaandam is dinsdag door de rechtbank in Haarlem vrijgesproken van seksueel misbruik van een 13-jarig kwetsbaar meisje. Volgens de rechters wordt de aangifte van het meisje onvoldoende ondersteund in de rest van het strafdossier.

Het meisje was ten tijde van het vermeende misbruik 13 jaar oud, maar volgens deskundigen functioneerde zij op een niveau van een kind van 8 of 9 jaar oud. De chauffeur vervoerde de tiener 11 mei vorig jaar naar een school voor speciaal onderwijs. Volgens hem ging het meisje naast hem in het taxibusje zitten en heeft zij haar hand in zijn onderbroek gestoken en zijn geslachtsdeel betast. Hij zou toen haar hand hebben weggeduwd.

Het meisje vertelde een heel ander verhaal. Volgens haar werd zij op de achterbank over haar kleren heen betast en dwong de chauffeur haar om hem te bevredigen. Op haar pink zijn later ook spermasporen van de Zaandammer aangetroffen.

Onvoldoende

De rechtbank vindt de vondst van dat DNA-materiaal onvoldoende onderscheidend om de chauffeur te kunnen veroordelen. Ook het feit dat het meisje overstuur op school aankwam is volgens de rechters niet genoeg bewijs.

De officier van justitie concludeerde twee weken geleden wel dat de Zaandammer schuldig was aan ontucht. Zij eiste een werkstraf van 120 uur, zes maanden celstraf waarvan 168 dagen voorwaardelijk en een verplichte behandeling.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.