Ihattaren terug op trainingsveld Ajax: ’Back in business’

Mohamed Ihattaren.© ANP

AMSTERDAM

Mohamed Ihattaren is dinsdag teruggekeerd op het trainingsveld van Ajax.

Hij traint voorlopig individueel bij Ajax. De 20-jarige Utrechter ontbrak bij zijn club vanwege privéredenen.

Ajax laat weten dat Ihattaren deze week is gestart met een individueel trainingsprogramma om fysiek fit te blijven. „Komende week voeren de club en de speler gesprekken om te kijken hoe het vervolgtraject zal verlopen”, aldus de landskampioen.

Volgens De Telegraaf was Ihattaren afwezig vanwege een ernstig veiligheidsrisico vanuit het criminele milieu. Daarom zouden veiligheidsexperts het niet verantwoord hebben gevonden hem bij de club te laten verschijnen.

De NOS meldt dinsdag dat Ihattaren dat anders ziet. Hij plaatste na de publicatie van De Telegraaf een bericht op Instagram waarin hij de instagramstory deelde van zijn zus.

„Wij hebben niks met criminaliteit & bedreigingen te maken & staan altijd supersterk”, schreef ze. Bij een foto van Ihattaren vermeldde ze „gezond en snel weer terug, kleine broer. We zijn in orde”, gevolgd door de hashtag #geloofnietalles. Ihattaren voegde toe: „Wat kan ik toch soms om de media lachen.”

Dinsdag plaatste Ihattaren op zijn Instagramaccount een foto dat hij weer op Ajax’ trainingscomplex De Toekomst was.

’Back in business’ schreef de 20-jarige linkspoot bij een foto van hem bij het trainingsveld.

Ajax huurt de oud-PSV’er sinds afgelopen winter van Juventus. Vanwege een flinke trainingsachterstand duurde het lang tot Ihattaren kon debuteren voor de Amsterdammers. De aanvallende middenvelder maakte in de voorbereiding op dit seizoen een fitte en scherpe indruk.

Ihattaren ging enkele weken geleden echter niet mee op trainingskamp naar Oostenrijk, volgens Ajax omdat hij niet fit was.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen