Rechter blokkeert bouw appartementen in leeg kantoorpand Badhoevedorp

Het voormalige kantoorpand.© Archieffoto

Frits Verhagen
Haarlem/Badhoevedorp

De bouw van 26 appartementen in een leegstaand kantoorpand op de hoek van de Sloterweg en de Pelikaanstraat in Badhoevedorp gaat voorlopig niet door.

De bestuursrechter in Haarlem heeft een streep gehaald door de omgevingsvergunning in een rechtszaak van omwonenden tegen de gemeente Haarlemmermeer. Bewoners stapten naar de rechter, omdat ze onder meer bang zijn voor een parkeerchaos als de plannen doorgaan. De gemeente baseert zich echter op een parkeeronderzoek waarbij wordt uitgegaan van 51 parkeerplekken, waarbij er 48 op eigen terrein worden aangelegd.

De rechter is allerminst overtuigd door de visie van de gemeente en vindt dat het besluit van de gemeente onvoldoende is gemotiveerd. Haarlemmermeer heeft aangekondigd een uitgebreid parkeeronderzoek te houden. De bestuursrechter denkt dat dit onderzoek meer duidelijkheid zal geven.

De rechter heeft vastgesteld dat de vergunning voor het appartementengebouw op meerdere punten niet deugt, maar volgens hem valt dat nog te repareren. De gemeente krijgt vier maanden de tijd om een nieuw besluit te nemen over het bouwplan.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen