JVC kiest voor een drukke voorbereiding, FC Den Helder staat tot de bekerwedstrijden voornamelijk op het trainingsveld

Job Dietvors (rechts) en Seb van Zanten komen elkaar ook tijdens de kermis in Julianadorp weer tegen© Archieffoto RedMouse

Ruud Ramler
Julianadorp

Als eerste van de vaandeldragers in het regionale amateurvoetbal is JVC deze week de voorbereiding gestart. FC Den Helder, Kleine Sluis, Vios W en ZAP beginnen in de tweede week van augustus. Beide Polderse selecties hadden onderweg naar hun kermiswedstrijd, nu anderhalve week geleden, wel ieder al twee trainingen afgewerkt.

De Julianadorpers van trainer Jitze Bosma lopen ook voorop als het om oefenwedstrijden gaat. Voor de serie bekerwedstrijden op zaterdag 3 september wordt geopend tegen de Amsterdamse zaterdag tweedeklasser OSV is JVC al vijf keer in actie geweest. Naast de dubbel in het kader van het Helders kampioenschap wordt ook uitgekeken naar de kermiswedstrijd op 27 augustus tegen ZAP. Een familieclash met Bart en Mees Clemens bij de thuisclub en hun neven Langelaan aan de Polderse kant. Maar ook voor Dirk van Zanten altijd een speciale wedstrijd. De vader van de JVC broers Tijm en Seb droeg het shirt van ZAP toen dat de opmars tot aan de bovenkant van de eerste klasse maakte. JVC opent de oefencampagne dinsdag 9 augustus bij Purmersteijn.

De nieuwe trainer Ben de Visser daarentegen brengt de voorbereiding met FC Den Helder vooral op het trainingsveld door. Zondag 28 augustus wordt er twee keer een helft geoefend tegen Texel en DWS.

Vios W heeft, te beginnen op 14 augustus tegen Meervogels, gevolgd door BOL (16/8), Uitgeest (25/8) en AFC ’34 (27/8), vier oefenduels in eigen huis gepland. Op 20 augustus is er ook nog de afscheidswedstrijd van Dennis van Duin die zich na twintig seizoenen terugtrekt. Hij speelt met een all stars selectie tegen het huidige eerste elftal.

Kleine Sluis treft Uitgeest (21/8) en Kolping Boys (25/8) in de aanloop. Verder ziet Remy Zoer zijn spelers vooral vaak op het trainingsveld. ZAP heeft alleen een afspraak bij Schagen United op 21 augustus staan. Trainer John Dobma sluit een aanvulling van het oefenprogramma niet uit. Mogelijk wordt een trainingskamp in Groningen belegd.

Op het veld van Dirkshorn wordt na twee jaar weer gespeeld om de Burencup. ,,Er zijn wel wat aanpassingen gedaan’’, zegt voorzitter Henk Rijs van de organiserende club. ,,Niet in de weekeinden maar op twee doordeweekse avonden. De deelnemende verenigingen hadden aangegeven ook graag voor de beker te willen spelen.’’

Dinsdag 23 augustus speelt Dirkshorn tegen Hollandia T en Con Zelo tegen Hugo Boys. Winnaars en verliezers treffen elkaar op 1 september.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen