Volendam maakt prima indruk tegen Panathinaikos, maar moet punten in Athene laten

Ibrahim el Kadiri: doelpunt.© Foto ANP

Richard Walraven
Athene

FC Volendam heeft donderdagavond een prima indruk achter gelaten in het oefenduel tegen Panathinaikos. De ploeg van Wim Jonk verloor wel in Athene: 2-1.

Volendam speelde in Griekenland nog altijd zonder de geblesseerden Buur, Flint, Douiri, James en Twigt. Ook Derry-John Murkin, die in de interesse van Feyenoord zou staan, werd op het laatste moment ’uit voorzorg’ uit de opstelling gehouden. Walid Ould-Chikh viel bovendien al vroeg in de wedstrijd uit met een blessure.

Panathinaikos nam na 35 minuten de leiding. Kourmpelis schoot raak van elf meter nadat Iannodis over de knie van Brian Plat was gegaan. Volendam nam na de achterstand het initiatief. Dat werd beloond met de gelijkmaker na een uur spelen. Op aangeven van Daryl van Mieghem schoot Ibrahim el Kadiri van zestien meter in de bovenhoek.

Van een stuntje zou het in Athene echter niet komen. Carlitos tekende met een knal van afstand voor 2-1. Volendam was in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker, maar Zeefuik en Blommestijn faalden in de afwerking.

FC Volendam: Stankovic; Plat (74. Oristanio), Mirani, Van Duijl, Elberse; Walid Ould-Chikh (19. Nazih), Benamar (71. Blommestijn), Antonucci (71. Gustavo); Bilal Ould-Chikh (46. Van Mieghem), Mühren (71. Zeefuik), Oristanio (46. El Kadiri).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen