Wie beroofde een 86-jarige vrouw net na het pinnen van haar handtas? Camerabeelden nu ook verspreid via Opsporing Verzocht

Omdat hij waarschijnlijk minderjarig is, laat de politie op dit moment het gezicht van de tasjesdief nog niet zien.

Casper Duin
Den Helder

Wie beroofde op zondag 5 juni een 86-jarige vrouw in De Schooten net na het pinnen van haar handtas? Dat wil de politie graag weten en dus zijn ze camerabeelden van de waarschijnlijk minderjarige verdachte nu ook te zien op de socialmediakanalen van Opsporing Verzocht.

Het televisieprogramma roept onder meer via Twitter volgers op om te helpen bij het zoeken naar de jonge tasjesdief. Op het filmpje worden verschillende camerabeelden van de verdachte getoond.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op zondag 5 juni neemt een 86-jarige vrouw geld op bij een Geldmaat-automaat bij winkelcentrum Schooten Plaza. Terwijl ze met haar rollator vanuit de Baljuwstraat via een steeg richting de Gravin Magdalena van Waardenburglaan terugloopt naar huis, grijpt iemand hardhandig haar handtas. De vrouw komt ten val, maar raakt niet gewond. Bij zijn vlucht raakt de tasjesdief mogelijk gewond.

(Tekst gaat door onder de foto)

De tasjesdief heeft een smal postuur.

De dader is vastgelegd op camerabeeld. Omdat hij waarschijnlijk minderjarig is, laat de politie op dit moment zijn gezicht nog niet zien. Het signalement van de jongeman is ongeveer zestien jaar oud, lichte huidskleur en smal postuur. Hij droeg een grijs vest met touwtjes en een capuchon en grijze sneakers. Uit de beelden valt op te maken dat hij mogelijk rookt.

Wie de jongen herkent of meer informatie heeft over de beroving, wordt verzocht om contact op te nemen met de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070.

De politie kon woensdag nog niet melden hoeveel tips de oproep via Opsporing Verzocht heeft opgeleverd.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.