Verdachte van drugssmokkel overlijdt bij onderschepping door onder meer marineschip Zr. Ms. Groningen. 1620 kilo drugs in beslag genomen

De onderschepte drugsboot (rechts).© Foto Kustwacht Caribisch Gebied

Casper Duin
Den Helder

Bij een onderscheppingsactie in de Caribische Zee van onder meer marineschip Zr. Ms. Groningen is een verdachte van drugssmokkel doodgeschoten.

Zr.Ms. Groningen, momenteel voor de Kustwacht Caribisch gebied varend, onderschepte in de Caribische Zee een snelle boot. Het betreft een zogenoemde go-fast die een grote lading verdovende middelen, vermoedelijk cocaïne, vervoerde.

(Tekst gaat door onder de foto)

De aangetroffen partij drugs.© Foto Defensie

Aan boord van de snelle boot zaten vijf opvarenden. Op het moment dat ze door hadden dat ze waren betrapt, gooiden ze een aantal balen overboord. Dat deel van de lading is verloren gegaan. Ruim 1.620 kilogram verdovende middelen is in beslag genomen. Tijdens de onderscheppingsactie is er door de kustwacht geschoten. Hierbij is een opvarende van de go-fast om het leven gekomen.

Landsrecherche

De verdachten, het stoffelijk overschot en de smokkelwaar zijn door de Kustwacht Caribisch Gebied overgedragen aan het Korps Politie Curaçao. Die zet het onderzoek voort. Nu de kustwacht betrokken was bij de onderschepping en er iemand om het leven is gekomen, is ook de landsrecherche betrokken bij het onderzoek.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.