Drie jaar celstraf voor Nieuwedieper die razend was over het afpakken van een hondje. Slachtoffer moest levensreddende operatie ondergaan

Jeannine Verhagen
Hippolytushoef

Een Haarlemmer die op weg was naar een vriend in Hippolytushoef werd daar op 14 augustus 2020 keihard met een stok op zijn hoofd geslagen. Hij liep een gebroken oogkas en een hersenbloeding op. De 55-jarige G. K. uit Den Helder kreeg hiervoor van de rechtbank in Alkmaar een gevangenisstraf van drie jaar waarvan één voorwaardelijk.

De eis in deze zak was 42 maanden celstraf, waarvan veertien maanden voorwaardelijk.

De rechtbank vindt bewezen dat er sprake was geweest van een poging tot doodslag. Aanleiding voor het incident was dat een groep in het park het hondje van de vrouw van K. had afgepakt. De inwoner van Den Helder was daar razend over. Hij was die dag onder invloed. Het slachtoffer was op de verkeerde tijd op de verkeerde plek en kreeg de volle laag.

Het slachtoffer werd ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel en mocht naar huis. 's Middags werd hij onwel. Toen bleek in het ziekenhuis dat hij een hersenbloeding had opgelopen. Er was een levensreddende operatie nodig, omdat zijn hersenen door de zwelling te weinig ruimte hadden. Het schedeldak van de man moest worden gelicht. Hij werd drie dagen in coma gehouden. Nog steeds heeft hij last van concentratieproblemen en hoofdpijn. K. moet hem ruim tienduizend euro betalen voor smartengeld en materiële kosten.

Lees ook: Hij hoort iets kraken, maar beseft niet dat het de hersenen van het slachtoffer zijn. Ernstig letsel na slag met stok in Hippolytushoef

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.