Opluchting over voortgang Trekzakfestival Enkhuizen

Trekzakspelers verspreidden zich rond de haven van Enkhuizen.© Foto aangeleverd

Ronneke van der Genugten
Enkhuizen

Na de 15e editie stopte de organisatie een aantal jaren geleden met het Trekzakfestival. Vier enthousiaste spelers bundelden hun krachten om de fijne traditie voort te zetten. Met succes.

,,Het was een heerlijke dag, maar ik ben bekaf”, vertelt Wies van Erp. De trekzakspeler uit Abbekerk is een van de initiatiefneemsters die ervoor gezorgd heeft dat het jaarlijkse festival alsnog doorgang kon vinden. Met als gevolg dat zondag 75 trekzakspelers uit het hele land zich verspreidden rond de haven van Enkhuizen voor gezellige deuntjes. Tien spelers kozen voor het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum.

,,De mensen die kwamen spelen, waren ontzettend blij dat het na de coronaperiode weer kon”, vertelt Van Erp. Ik heb de organisatie van het festival samen met trekzakspelers uit Medemblik, Hoogkarspel en Hoorn opgepakt. Anders zou deze muziek doodbloeden.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Bezoekers van de dijkmarkt in Enkhuizen blijven hangen bij het Trekzakfestival.© Foto aangeleverd

Volgens van Erp kent het festival een simpel concept. ,,Mensen die trekzak kunnen spelen, komen en zoeken een plekje rond de haven van Enkhuizen. Zondag waren er 75 spelers. Best veel, maar let op: het is een uitstervend ras. Het leuke van dit festival is de laagdrempeligheid. Dat is het leuke ervan. Wat voor niveau je ook hebt, je kunt het laten horen. Het is ook een feest van elkaar weer ontmoeten. Vier jaar geleden heeft een stel elkaar ontmoet op dit festival. Dat werd tijdens deze editie gevierd.

Lees ook: Muziek trekzak blijft welkom in Enkhuizen

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen