Tips besparing energiekosten. Gemeente Opmeer ondersteunt mensen die het financieel moeilijk hebben

De prijs van gas is enorm gestegen.© Archieffoto ANP

Ronneke van der Genugten
Opmeer

Armoede en schulden zijn een groeiend probleem in Nederland. Daar komt bij dat de prijzen van energie op dit moment hard gestegen zijn.

De gemeente Opmeer heeft daarom besloten om mensen die het financieel moeilijk hebben te ondersteunen.

Met tips en overstapmogelijkheden helpt de gemeente haar inwoners te besparen op hun energiekosten.

Via een speciaal voor dit doel ontwikkelde website kunnen inwoners persoonlijk advies krijgen om te besparen op hun energiekosten en, wanneer dat nodig is, overstappen van energiecontract.

Op deze manier wil de gemeente stappen zetten op het gebied van schuldenpreventie. Eén op de vijf Nederlandse huishoudens heeft namelijk te maken met risicovolle schulden. Daar komt bij dat in de huidige energiecrisis ook nog eens ongeveer 650.000 huishoudens te maken hebben met energiearmoede. Zij kunnen hun energierekening niet of nauwelijks betalen en staan daardoor soms letterlijk in de kou. „Met Gezondverzekerd.nl – Goedkope energie kunnen we onze inwoners snel en makkelijk helpen om flink te besparen op deze kosten”, aldus wethouder Robert Tesselaar. Inwoners kunnen ook geholpen worden met de keuze om wel of niet over te stappen naar een andere energieleverancier.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen