Tennisser Griekspoor wint opnieuw Dutch Open in Amersfoort

Tallon Griekspoor op de Dutch Open.© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Van onze verslaggever
AMERSFOORT

Tallon Griekspoor heeft zijn titel op de Van Mossel Kia Dutch Open in Amersfoort geprolongeerd. De Nieuw-Venneper liet in de finale van het challengertoernooi de als tweede geplaatste Spanjaard Roberto Carballés Baena, de mondiale nummer 81, met 6-1 en 6-2 kansloos.

Griekspoor maakte het na een uur en tien minuten af op zijn eerste wedstrijdpunt. Hij gunde de Spanjaard geen enkel breakpoint en sloeg negen aces. De 26-jarige Griekspoor, de nummer 47 van de wereld, was vorig jaar in de finale landgenoot Botic van de Zandschulp de baas. Hij won in 2021 maar liefst acht challengertoernooien en is dat niveau eigenlijk ontgroeid, maar omdat het in zijn schema paste kwam hij toch naar Amersfoort om zijn titel te verdedigen.

Zo overtuigend als hij de finale won, ging het niet de hele week. Zo had hij in de tweede ronde drie sets nodig om de Hongaar Zsombor Piros te verslaan (6-3, 6-7, 6-3) en ook zaterdag in de halve finale tegen de Rus Ivan Gakhov moest er een beslissende set gespeeld worden (6-2, 3-6, 6-3).

Robin Haase en Sem Verbeek maakten het Nederlandse feestje in Amersfoort compleet. Zij veroverden de titel in het dubbelspel.

De Dutch Open in Amersfoort staat sinds 2019 op de kalender en werd voor de derde keer georganiseerd. Tot 2008 werd er in de stad, op een andere locatie, een ATP-toernooi gehouden.

Lees ook: Griekspoor opnieuw naar finale Dutch Open

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen