Poster voor de 36e editie van Kunstlijn Haarlem gepresenteerd. Wie is de geportretteerde? Dichter George Moormann?

Poster voor de eerstvolgende Kunstlijn.© Foto/illustratie Kunstlijn Haarlem

Jaap Timmers
Haarlem

De organisatie van de Kunstlijn Haarlem, de oudste atelierroute van Nederland, heeft de poster voor de 36e editie gepresenteerd. De voorbereidingen van dit festival, op twee weekeinden in november 2022, zijn in volle gang.

Aan de Kunstlijn plegen meer dan 150 kunstenaars mee te doen. Ze exposeren in hun eigen ateliers of groepsgewijs op tientallen locaties in Haarlem en omgeving.

Het thema van dit jaar is !!!Stilte!!! De organisatie licht haar keus toe: ’Stilte is belangrijker dan ooit. Hoe kun je jezelf staande houden in een wereld vol lawaai? Volgens veel schrijvers en kunstenaars zit de stilte in onszelf. De kunst is om er naar te luisteren. Je kunt niet wachten tot het een keer rustig wordt.’

Kunstenaars die willen meedoen aan de Kunstlijn kunnen zich tot 1 augustus aanmelden. De organisatie heeft een lichte ballotage. Belangrijk is dat de kunstenaars nieuw werk laten zien.

Op de festivalposter is een man afgebeeld met wit geschminkt gezicht. Hij kijkt door een telescoop, gemonteerd op een wandelstok. Sommigen herkennen in de geportretteerde de dichter George Moormann.

Kunstlijn Haarlem 2022 is op 4, 5, 6, 12 en 13 november.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen