Nieuw opslagbedrijf in Edam: Storage Share heeft meer dan honderd opslagboxen in de aanbieding

Er zijn 128 opslagunits in Edam.© Foto Storage Share

Frederique Teillers
Edam

Het pand aan Ambachtstraat 5 in Edam is verbouwd tot meer dan honderd units voor opslag. Zowel particulieren als ondernemers kunnen daar een opslagbox van bedrijf Storage Share huren om spullen op te slaan.

Storage Share verhuurt op zestig locaties in Nederland leegstaand vastgoed als tijdelijke opslagruimte. Edam en omstreken is nieuw voor het bedrijf. Volgens medeoprichter Julian Doorten is in de regio het aanbod voor mini-opslagruimte beperkt. Hij kijkt nu alvast vooruit om uit te breiden. „De opslagruimte die aanwezig is, is behoorlijk prijzig. Als we eenmaal ergens zitten, zien we vaak de vraag toenemen. In steeds meer steden openen we nu een tweede vestiging.” Het pand is ooit een bouwmarkt en chocoladebedrijf geweest. De oppervlakte is 1.100 vierkante meter en heeft sinds kort 128 opslagunits.

Volgens Doorten zijn de meeste huurders particulieren die tijdelijke opslag zoeken: inwoners die verhuizen, verbouwen of thuis niet genoeg plek hebben. „Daarnaast zien we ook dat veel zzp’ers met gereedschap of ondernemers ruimtes huren.” Er zijn nu al huurders uit Edam en omgeving die inderdaad verbouwen en de hele inboedel opslaan bij Storage Share. „Aan ons nieuwe huis moet nog veel gedaan worden”, zegt huurder Bernhard. „We gaan flink verbouwen. Er komen onder meer nieuwe vloeren met vloerverwarming in, dus alles moet eruit. We hebben geluk; de opslaglocatie is een straat van onze nieuwe woning vandaan.” Klanten bepalen zelf hoe groot de opslagruimte is, dat kan variëren van studiogrootte tot de ruimte van een vrijstaande woning.

Huren bij Storage Share is volgens het bedrijf duurzamer dan elders. Doordat het bedrijf lege kantoren of andere leegstaande bedrijfsruimtes ombouwt. Doorten: „Op deze wijze leveren we een bijdrage aan de betekeniseconomie. We maken leegstaand vastgoed weer rendabel en voorkomen sloop en de daarmee samenhangende afvalstroom.”

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.