Weijgertse volgend seizoen toch geen hoofdcoach van DSS/Kinheim

Theo Plasschaert
Haarlem

De besturen van Kinheim en DSS moeten voor het seizoen 2023 toch op zoek naar een nieuwe hoofdcoach en een nieuwe assistent- en pitchers coach voor het combinatieteam dat honkbalt in de hoofdklasse.

Aan het begin van dit seizoen maakte de huidige hoofdcoach Michael Crouwel bekend dat hij na dit seizoen na vele jaren coaching en training definitief met ’honkbalpensioen’ gaat.

Tegelijkertijd presenteerde hij Kevin Weijgertse als zijn nieuwe assistent en beoogd opvolger. In de loop van de afgelopen maanden bleek dat de zorg voor een klein zoontje in combinatie met een partner die veel wisseldiensten draait in het ziekenhuis als klinisch verloskundige het coachen eigenlijk onmogelijk maakt voor Weijgertse. „Ik maak het seizoen wel af maar heb besloten om daarna in eerste instantie meer voor mijn gezin te kiezen en stop dus voorlopig helemaal met coaching.”

Crouwel betreurt de keuze van Weijgertse maar heeft er alle begrip voor. ,,Maar ik ga het absoluut niet meer doen en blijf bij mijn besluit om te stoppen.”

DSS/Kinheim is op dit moment in de vervolgcompetitie onderste vijf verwikkeld in de strijd om een plek in de tussenronde die mogelijk recht geeft op deelname aan de play-offs in de hoofdklasse.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen