Heavens Hotel en The Saint Restaurant openen 15 juli

Blikvanger is de grote bar in het midden van de kerk.© Beeld: aangeleverd

Eric Molenaar
Hoorn

Na een verbouwing van bijna drie jaar openen op vrijdag 15 juli boetiekhotel Heavens Hotel Hoorn, met 43 kamers, en restaurant The Saint de deuren in de Grote Kerk in Hoorn.

De architecten van Hylkema Erfgoed - gespecialiseerd in monumentaal vastgoed – zijn verantwoordelijk voor het ontwerp. Vijftien van de 43 kamers zijn suites, de grootste 39 m2. Veel van de karakteristieke kenmerken van dit rijksmonument uit 1883 zijn bewaard gebleven. Van de originele gewelven en pilaren tot gemetselde bogen en glas-in-loodramen.

Op de begane grond zit restaurant The Saint, met 230 zitplaatsen binnen en buiten op het terras. Ook in het restaurant zijn karakteristieke kerkelijke details terug te vinden. Blikvanger is de grote bar in het midden van de kerk.

(Tekst gaat door onder de foto)

Elke kamer in Heavens Hotel is anders.© Beeld: aangeleverd

Onder leiding van chefkok Christian Hooiveld, kookt de keukenbrigade volgens de Franse traditie, ’met een West-Friese twist’.

De Horinees werkte onder andere als chef bij Brasserie van Baerle in Amsterdam. Hij wil veel met producten van lokale ondernemers gaan werken. The Saint heeft de handen ineengeslagen met lokale partners als Midiwines voor een rijke selectie aan Franse wijnen en patisserie Spataro.

Apart van het restaurant, met een eigen ingang aan het Kerkplein, is een zaal voor een gezelschap tot 130 personen.

Lees ook: Boutiquehotel met 43 kamers en brasserie in Grote Kerk Hoorn 1 juni open: slapen in Heavens, eten in The Saint

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen