Wie de bestuurder is van de tegen een boom gecrashte auto, dat blijft onduidelijk. Automobilist verloor vermoedelijk controle over zijn voertuig

© GLOCALmedia

Casper Duin
Julianadorp

In het onderzoek naar de op 18 juni in Julianadorp tegen een boom gebotste auto heeft de politie niet kunnen achterhalen wie de bestuurder van het voertuig was.

Dat meldt een woordvoerster van de politie desgevraagd. Daarmee blijft onduidelijk wie in de vroege ochtend van zaterdag 18 juni het voertuig bestuurde ten tijde van de crash tegen een boom aan de Zuiderhaaks. Is dat de gevluchte bestuurder, de op de bijrijdersstoel aangetroffen zwaargewonde 24-jarige man of is een ander scenario denkbaar? De politie weet het niet. ,,We hebben niet kunnen achterhalen wie de bestuurder is geweest. Er zit dan ook niemand vast’’, aldus de woordvoerster.

Lees ook: Man (24) zwaargewond aangetroffen op bijrijdersstoel van auto die tegen boom is gebotst in Julianadorp

Een medeweggebruiker trof de auto en de zwaargewonde man op de bijrijdersstoel die ochtend aan en waarschuwde de hulpdiensten. Het gaat volgens de politie om een eenzijdige aanrijding. ,,De bestuurder van deze auto was vermoedelijk de controle over zijn voertuig verloren en is vervolgens tegen de boom aangereden.’’

De auto is total loss en werd na onderzoek van de politie weggesleept door een berger. De 24-jarige man uit Julianadorp had onder meer letsel aan zijn been en is die nacht ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.