Europese subsidie voor project Guisweg. Investeringen op Zaancorridor

Zo kan de onderdoorgang voor fietsers en voetgangers worden.

Van onze verslaggever
Zaandijk

De Europese Unie heeft 3,4 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het verbeteren van het spoor op de Zaancorridor. Daarvan is 1,1 miljoen euro bestemd voor de tunnel bij de Guisweg. Een meevaller voor het project.

Op de lijn Amsterdam, Zaandam en Alkmaar gaan in de toekomst meer treinen rijden. Daarbij is het nodig dat bij drukke kruispunten tunnels worden gemaakt. De plannen daarvoor worden nu nog steeds uitgewerkt en daarvoor heeft Brussel 3,4 miljoen euro uitgetrokken. Voor de concrete aanleg (130 miljoen euro) kan over twee jaar nog een aanvraag worden ingediend. De gemeente Alkmaar heeft in samenwerking met de gemeenten Zaanstad en Dijk en Waard een aanvraag ingediend voor het opheffen van drie verschillende spoorkruisingen op de Zaancorridor.

Naast de Guisweg gaat het om het stationsgebied in Heerhugowaard en de Helderseweg in Alkmaar. Komende woensdag is er weer een inloopbijeenkomst van 16 tot 20 uur in De Ontmoeting, Parklaan 1 in Zaandijk. Omwonenden kunnen zich dan laten informeren over de oplossingen voor het verkeer bij het spoor.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.