Bakkerijmuseum maakt na 40 jaar nieuwe start in gerenoveerd onderkomen

De vrijwilligers van het Bakkerijmuseum in Medemblik.

De vrijwilligers van het Bakkerijmuseum in Medemblik.© Aangeleverde foto

Martin Menger
Medemblik

Het Bakkerijmuseum in Medemblik zit weer gebakken. Na een grondige verbouwing is het gebouw veel gebruiksvriendelijker geworden, en hebben de vrijwilligers ook meer ruimte om het verhaal van de bakkerij te kunnen vertellen aan de bezoekers.

De feestelijke heropening werd gedaan door gedeputeerde Ilse Zaal, die de Medemblikker vlag weghaalde als symbolische handeling. Zij deed dat in aanwezigheid van de oprichters Ans en Theo Spil en de honderd vrijwilligers die bij het Bakkerijmuseum aan de Nieuwstraat zijn betrokken.

De ingrijpende renovatie van het gebouw is mede mogelijk gemaakt door verschillende fondsen de gemeente en de provincie Noord-Holland. Zo is onder meer de bovenverdieping veel beter toegankelijk gemaakt.

(Tekst gaat door onder de foto)

Gedeputeerde Ilse Zaal (r) haalt de vlag weg, Ans en Theo Spil juichen het toe.

Gedeputeerde Ilse Zaal (r) haalt de vlag weg, Ans en Theo Spil juichen het toe.© Aangeleverde foto

Het museum bestaat al 40 jaar en laat zien wat het ambacht van de bakkerij betekende voor de generaties van weleer. Vanwege het 40 jarig bestaat is er ook een nieuwe lekkernij bedacht, een ‘Robijntje’. Die naam is bedacht door Nora van Vuur.

Het Bakkerijmuseum noemt zich ook wel ‘het lekkerste museum van Nederland’. Bezoekertjes kunnen er zelf ook smakelijke dingen, zoals lolly’s maken.

Lees ook: Feest in Bakkerijmuseum Medemblik: snoepzoeken, koekklappen en lolly’s maken

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen