Een scooter- of bakfietstaxi in Nederland? Studenten Regio College winnen prijs om taxionderneming te starten

Studenten Zoël, Haik en Ahmed winnen met hun ondernemingsplan van Check IT GO.

Studenten Zoël, Haik en Ahmed winnen met hun ondernemingsplan van Check IT GO.© Foto Regio College

Frederique Teillers
Zaandam

’Een soort Uber, maar dan voor fietsen’, zo leggen Ahmed, Zoël en Haik hun bedrijf ’Check IT GO’ uit. De studenten van Regio College Zaandam hebben met hun ondernemingsplan project ’Startup!’ gewonnen.

In Azië zijn fiets- en scootertaxi’s heel normaal. ’Dat moet ook in Nederland kunnen’, dacht Zoël tijdens een van zijn reizen naar het Oosten. Samen met medestudenten Ahmed en Haik brachten ze het idee tot leven in trainingsprogramma ’Startup!’. Ze streden tegen veel andere ideeën, maar deze groep won. De studenten ontvangen een startkapitaal van vijfhonderd euro om een begin te maken met het bedrijf.

De drie mannen hebben ’s nachts hard gewerkt aan hun project. „We wisten dat de pitch in orde was, maar we hadden niet verwacht dat we zouden gaan winnen”, zegt Ahmed. Hoe nu verder? „De visitekaartjes zijn klaar, de app is ontwikkeld en kan in principe zo live. En dan kijken we hoe het verder loopt”, zegt Zoël. Haik: „We hebben er alle vertrouwen in.”

StartUP! Futureproof is een trainingsprogramma van het Regio College. De studenten volgen trainingen in het leren opzetten van een startup en in hun toekomst. Zes maanden lang krijgen ze praktische handvaten, persoonlijke coaching voor het leren opzetten van een startup, les van inspirerende gastsprekers en bouwen ze nieuwe netwerken.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.