Vrachtwagens en auto’s van Vomar blokkeren tractoren bij distributiecentrum Alkmaar

© Foto Glocalmedia

© Foto Glocalmedia

© Foto Glocalmedia

1 / 3
Internetredactie
Alkmaar

Vrachtwagens en auto’s van supermarktketen Vomar blokkeren tractoren van boeren die vanmorgen vroeg begonnen met het afsluiten van het distributiecentrum aan de Diamantweg.

Vomar-personeel zorgt er op deze manier voor dat de trekkers niet meer weg kunnen gaan.

De tegendemonstratie is waarschijnlijk door leidinggevenden van Vomar opgezet. Volgens een hoge manager mochten de hulpdiensten niet langs de blokkades van de trekkers. Daarnaast stellen de ’tegendemonstranten’ dat de boeren een bedrijf blokkeren dat medicijnen levert. Dat kan door de actie niet.

Lees ook: Ons liveblog over de boerenprotesten maandag in Noord-Holland

Ook managers doen mee aan de tegenactie.© Foto Glocalmedia

Lees ook: Vomar: blokkeren van blokkerende tractoren in Alkmaar geen tegendemonstratie

Uit boosheid zou Vomar om die reden nu de boeren blokkeren. Niet alleen vrachtwagens van Vomar blokkeren de trekkers, ook personenauto’s van personeelsleden staan midden op de weg.

Het is nog maar de vraag of de actie van Vomar het gewenste effect heeft. De boeren zijn sowieso nog niet van plan om weg te gaan, en doordat de andere hoofdwegen nu ook zijn afgesloten, is het terrein voor alle bedrijven onbegaanbaar geworden.

Lees ook: Boeren blokkeren distributiecentra Albert Heijn in Zaandam en Vomar in Alkmaar: vrachtwagens kunnen terrein niet af

© Foto Glocalmedia

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.