Maarten Poorter is nu ook voorgedragen door de ministerraad als burgemeester van Dijk en Waard, beëdiging op 13 juli

Maarten Poorter wordt op 13 juli benoemd.

Maarten Poorter wordt op 13 juli benoemd.© Foto jjfoto.nl/Jan Jong

Roel van Leeuwen
Heerhugowaard

Nadat eerder de gemeenteraad Maarten Poorter al had voorgedragen als nieuwe burgemeester van Dijk en Waard, heeft nu ook de ministerraad hem voorgedragen. Poorter wordt op 13 juli benoemd.

De ministerraad besloot tot de voordracht na een voorstel hiertoe van Minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Poorter (43) is lid van de PvdA en werkt momenteel als stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Oost. Hij volgt Peter Rehwinkel op die op 1 januari, tegelijk met de fusie tussen Langedijk en Heerhugowaard, aantrad als waarnemend burgemeester.

Lees ook: Wie is Maarten Poorter, de toekomstige burgemeester van Dijk en Waard? Hij laat zich graag uitnodigen als ’buurman voor één dag’. En misschien neemt hij zijn saxofoon wel mee

Op 13 juli zal Poorter tijdens een bijzondere raadsvergadering worden beëdigd door Arthur van Dijk, Commissaris van de Koning in Noord-Holland. Dit vindt plaats tussen 19.30 en 21.30 uur. In de foyer van het gemeentehuis is de bijeenkomst voor iedereen via grote schermen te volgen. Ook wordt de bijeenkomst uitgezonden via de website van de gemeente.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.