Donateurs geven gul aan redders op het water. Geld voor helmen KNRM Enkhuizen binnen, maar ze gaan nog even door

De KNRM Enkhuizen tijdens een open dag.© archieffoto

Tanja Koopen
Enkhuizen

Ze hoopten vóór 31 augustus 4000 euro op te halen voor nieuwe helmen voor de redders op het water. Dat is ruimschoots gelukt.

De crowdfundactie van de KNRM Enkhuizen is al voor de sluitingsdatum een succes. De vier mille, nodig om drie nieuwe veiligheidshelmen voor de bemanning te kunnen kopen, is geslaagd te noemen. Maar de actie wordt voortgezet, want er zijn nog meer wensen.

(Tekst gaat door onder de foto)

De redders in actie.© archieffoto

Twee jaar terug zijn vijf helmen voor de redders aan boord van De Watersport vervangen. Het nieuwe type is uitgevoerd met een draadloos intercomsysteem. De helmen dienen voor de veiligheid (hoofdbescherming) van de vrijwilligers én om aan boord te kunnen communiceren, zodat iedereen weet wat van hem of haar verwacht wordt.

Held

Onder de noemer ’voor iedere held een helm!’ werd onlangs een crowdfunding gestart om drie extra helmen aan te kunnen schaffen. Want soms gaan méér redders mee aan boord, aldus Bregje Willems van de KNRM.

(Tekst gaat door onder de foto)

De nieuwe helmen die nu extra kunnen worden aangeschaft.© archieffoto

De reacties op de actie zijn overweldigend, benadrukt Willems. ,,We krijgen heel veel positieve reacties. We hadden niet verwacht dat het zó snel zou gaan. Het beoogde doel is gehaald, maar we gaan er nog wel mee door.’’

Mensen kunnen dus nog steeds doneren aan de KNRM. ,,We kunnen het geld heel goed gebruiken. We gaan kijken wat we er verder mee kunnen doen.’’

Lokaal

Voor de crowdfunding is de samenwerking met lokale ondernemers opgezocht. Harry Posthumius heeft het drukwerk geleverd, Joosten Watersport heeft aangeboden om bij iedere internetbestelling de actie-flyer mee te sturen. Donateurs van de KNRM krijgen korting via de webwinkel van de watersportwinkel in de Compagnieshaven.

Lees ook: Even geen levens redden, maar onderscheidingen voor Enkhuizer redders op het water

De KNRM Enkhuizen heeft 35 vrijwilligers, die worden jaarlijks gemiddeld honderd keer ingezet om mens en dier te redden op het IJsselmeer en Markermeer.

Lees ook: Lees ook: Spectaculaire demonstratie met SAR-helikopter tijdens Reddingbootdag 2022 in Enkhuizen

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen