Door windhoos beschadigde woningen in Zierikzee worden gesloopt

ANP Producties | Bron: ANP
Zierikzee

Vijf woningen in Zierikzee die beschadigd waren geraakt bij de windhoos vorige week worden gesloopt. Het herstellen van de huizen is volgens woningcorporatie Zeeuwland te duur.

Door de windhoos liepen vorige week maandag ongeveer driehonderd huizen schade op, vooral aan het dak. Zeeuwland voerde noodreparaties uit, waardoor de meeste mensen konden terugkeren.

Volgens de woningcorporatie hebben de bewoners van de huizen die afgebroken worden begrip voor het besluit. De betreffende sloopwoningen staan aan de Calandweg en waren onbewoonbaar verklaard. Het is nog niet duidelijk wanneer de huizen tegen de vlakte gaan.

Ander onderdak

De getroffen huishoudens hebben recht op ander onderdak. Zo hebben ze de keuze terug te keren in een van de nieuwe huizen die gebouwd gaan worden aan de Calandweg, aldus Zeeuwland. In de tussentijd is andere huisvesting geregeld door de corporatie.

Door de windhoos kwam een 73-jarige vrouw uit Wassenaar in Zierikzee om het leven. Ze werd geraakt door rondvliegend puin. Ook raakten negen mensen gewond.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.