Afsluitdijk richting Noord-Holland weer open na protestactie boeren, brandende hooibalen langs A7 bij Wieringerwerf [update]

Internetredactie
Den Oever

De Afsluitdijk is maandagavond korte tijd dicht geweest richting Noord-Holland door demonstrerende boeren bij knooppunt Zurich. De ANWB meldde omstreeks 20.10 uur dat de boeren hun blokkade hadden beëindigd en dat er geen files waren.

NH Nieuws meldt dat de politie een blokkade van de Afsluitdijk richting Friesland heeft voorkomen. De politie stond klaar op de oprit van de A7 in het Noord-Hollandse Den Oever om de boeren tegen te houden. Een woordvoerder van de politie kon dit niet bevestigen tegenover het ANP.

Rijkswaterstaat meldt ook dat de A7 richting Den Oever bij Wieringerwerf enige tijd was afgesloten wegens brandende hooibalen langs de weg. De brand is inmiddels geblust. Eén rijstrook is weer vrijgegeven.

Eerder maandag was er al op diverse andere snelwegen hinder door de boerenacties. Onder meer op de A67 bij de Belgische grens, de A37 vanaf de Duitse grens richting Hoogeveen en de A28 van Groningen naar Zwolle was er vertraging. Ook waren er acties op de A6 bij de Ketelbrug in Flevoland. Er reden op verschillende plaatsen landbouwvoertuigen op de weg.

Ook op provinciale wegen waren er protestacties.

Lees ook: Ons liveblog over de boerenprotesten maandag in Noord-Holland

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.