Veldwerk opent tijdelijke winkel voor Nepal in ’t Loo

Een selectie uit de artikelen in de Nepal-winkel.

Een selectie uit de artikelen in de Nepal-winkel.© Foto Veldwerk

Henk-Jan den Ouden
Heiloo

Stichting Veldwerk opent op 11 juli een pop-upwinkel in winkelcentrum ’t Loo in Heiloo. In de winkel zijn producten uit Nepal te koop, waarmee Veldwerk geld inzamelt voor projecten in het Aziatische land.

Stichting Veldwerk is in 1999 opgericht door de Heilooër René Veldt met als doel kinderen op te vangen die door de toenmalige burgeroorlog wees werden. Momenteel is de burgeroorlog verleden tijd en kunnen de weeskinderen weer veilig opgevangen worden in hun eigen dorpen, maar de laagste kaste van Nepal heeft het nog steeds arm.

Om de kinderen uit deze kaste een kans te geven is Stichting Veldwerk gaan samenwerken met een Nepalese stichting die het mogelijk maakt voor de kinderen om naar school te gaan en een vakopleiding te volgen. Voor de meeste van de 159 kinderen is in Nederland een sponsor gevonden die de studiekosten financiert maar nog niet voor alle kinderen. Voor hen probeert Veldwerk geld in te zamelen.

Onder andere via de Veldwerkwinkel in Heiloo, van 11 tot en met 17 juli. Er zullen onder andere Nepalese producten te koop zijn zoals kleding, sieraden en decoratie, maar ook kunstwerken die voor het doel geschonken zijn, en cd’s. Meer informatie over Stichting Veldwerkstaat op www.stichtingveldwerk.nl, telefoonnummer 06-22659285.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.