Slachtoffer verkeersongeluk N242 is 21-jarige Heerhugowaarder. Hulpverleners gehinderd door omstanders

De ravage was groot op de N242 bij Alkmaar.

De ravage was groot op de N242 bij Alkmaar.© DNP.nu

Van onze verslaggever
Alkmaar

Het slachtoffer van het dodelijke verkeersongeluk op de N242, maandagochtend, is een 21-jarige Heerhugowaarder. Dat maakte de politie maandagmiddag bekend.

Bij het ernstige ongeval waren drie auto’s betrokken. Eén persoon, een 21-jarige man uit Heerhugowaard, kwam daarbij om het leven. Een 27-jarige man uit Heerhugowaard werd zwaargewond vervoerd naar het ziekenhuis voor behandeling. Een 53-jarige man uit Friesland liep licht letsel op en werd ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel.

Rond 07:10 uur maandagmorgen ontstond een frontale aanrijding op de N242 bij Alkmaar. Een personenauto met de 27-jarige bestuurder reed in de richting van Heerhugowaard, toen deze door nog onbekende oorzaak door de middenberm schoot en op de tegengestelde rijbaan terechtkwam. Daar kwam de auto in botsing met een tegenligger. De bestuurders van de twee auto’s raakten beiden bekneld in hun voertuig. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse en twee lifeliners werden opgeroepen. De slachtoffers werden uit hun auto bevrijd en eerste hulp werd geboden. Eén van hen werd gereanimeerd, maar dit mocht niet meer baten. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Afgesloten

Het 27-jarige slachtoffer werd ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Een derde voertuig raakte tijdens de aanrijding ook betrokken bij het ongeval, de 53-jarige bestuurder van deze auto raakte lichtgewond. Voor de hulpverlening en het technische onderzoek is de N242 tijdelijk afgesloten geweest.

Weggestuurd

De hulpverlening ondervond tijdens het werk meermaals hinder van omstanders die probeerden foto’s of video’s te maken. Een aantal personen moest worden weggestuurd door de politie om alle hulpverleners de tijd en ruimte te geven om hun noodzakelijke werk te kunnen doen.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie is een onderzoek gestart naar het ongeval. Voor het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen en/of camerabeelden via dashcams: 0900-8844.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.