Bedrijfsfeest in Volendam eindigt in vechtpartij: ’Rond middernacht is de pleuris uitgebroken’

Het plaats delict aan de Dijk in Volendam.

Het plaats delict aan de Dijk in Volendam.© Beeld Cyclomedia

Milton Pus
Volendam

Na afloop van een bedrijfsfeestje op het terras van Café Ome Jan is vrijdagavond een vechtpartij ontstaan op de Dijk in Volendam. Bij de politie kwam zelfs een melding van een steekpartij binnen. ,,Rond middernacht is de pleuris uitgebroken hier even verderop”, vertelt een horecamedewerker die anoniem wil blijven.

Op beelden die op internet circuleren is een grote groep mannen te zien, die met elkaar op de vuist gaan. Op de hoek van de Zeestraat, bij Juwelier Schilder-vlugt, vliegen stoelen door de lucht en worden rake klappen uitgedeeld. De politie bevestigt rond middernacht een melding gehad te hebben van een steekpartij aan de Dijk. Nadat agenten op de plek van de vechtpartij waren, wilden niemand met de agenten praten. Het is daardoor onduidelijk of er een steekpartij heeft plaatsgevonden en of er gewonden zijn gevallen.

,,Ze kwamen om 19.30 uur op ons terras zitten en we hadden geen problemen met ze”, zegt de medewerker van Café Ome Jan. ,,Op een gegeven moment kregen ze woorden met elkaar, maar dat werd onderling gesust. Daarna zijn ze weggegaan en is het op de Dijk alsnog misgegaan, denk ik.”

De man vermoedt dat de groep bij een Volendams bedrijf werkt, maar dat de werknemers niet uit het dorp komen. ,,Ik schrok er echt een beetje van toen het gebeurde. Ze zijn in ieder geval niet blij als ze elkaar maandag weer op kantoor zien.”

Lees ook: Motorrijder klapt op muurtje, vliegt meters door de lucht en belandt op dijk in Monnickendam

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.