Silent disco bij dertig jaar Huttendorp Sijbelbroek

Enthousiast timmeren tijdens het huttendorp Sijbelbroek.

Enthousiast timmeren tijdens het huttendorp Sijbelbroek.© Foto Marinda Konijn

Tanja Koopen
Benningbroek

Het is inmiddels een begrip en dat mag ook wel na dertig jaar. Want zolang bestaat Huttendorp Sijbelbroek al.

Op het terrein van de familie Vlaar achter de ’koeientuin’ in Benningbroek vierde dit weekend een van de oudste huttendorpen van West-Friesland zijn jubileum.

Sinds 1992 is Huttendorp Sijbelbroek onlosmakelijk verbonden aan beide lintdorpen, waar ieder jaar meer dan honderd kinderen genieten van een weekend vol timmerplezier. Hele generaties zijn met huttendorp opgegroeid en de vijftig vrijwilligers en bestuursleden hebben nagenoeg allemaal als kind meegedaan. Dat maakt het een ijzersterke formule.

Vossenjacht

Op het programma stonden ook dit jaar allerlei activiteiten, zoals een spannend nachtspel, vossenjacht, bonte avond en zwemmen in zwembad ’t Ploetertje. En dit jaar natuurlijk als klap op de vuurpijl de silent disco.

(Tekst gaat door onder de foto)

Sjouwen met hout hoort er ook bij in Sijbelbroek.

Sjouwen met hout hoort er ook bij in Sijbelbroek.© Foto Marinda Konijn

De eerste jaren werd het huttendorp georganiseerd in de boomgaard tegenover Dirk Broers aan de Dr. de Vriesstraat in Benningbroek. In die jaren werd op zondagavond het hout nog in de brand gestoken als afsluiter van een mooi weekend.

Magneetkat

En al is wel het een en ander veranderd, de sfeer is gebleven. Tegenwoordig trekt de magneetkat de spijkers uit het veld en is er een mini-huttendorp voor de kinderen uit groep een en twee. Het weer werkte mee, het enthousiasme was er en de silent disco - vanwege het dertigjarig bestaan - plus de afterparty voor de vrijwilligers vormden de kers op de taart.

Lees ook: Huttendorp Sijbelbroek: ’De hele dag lekker buiten zijn, zonder dat je moeder constant op je let’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen