Luchtvaartmaatschappijen VS komen met gender-neutrale optie

ANP Producties | Bron: ANP
New York

Verscheidene grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zorgen ervoor dat reizigers uiterlijk eind 2024 niet alleen voor de optie man of vrouw maar ook voor geslacht X kunnen kiezen bij het boeken van een ticket. Bij de maatschappijen United en American is dat nu al mogelijk, maar bij bedrijven als Delta, Southwest en JetBlue nu nog niet.

In maart kondigde de Biden-regering aan dat Amerikanen voortaan ook voor een X op hun paspoort konden kiezen. Afgelopen oktober werd voor het eerst een Amerikaans paspoort waarin geslacht X vermeld stond geleverd. Ook bij registratie van het Amerikaanse burgerservicenummer zijn er voortaan drie opties.

De Amerikaanse beveiligingsdienst TSA, die op Amerikaanse vliegvelden de veiligheidschecks uitvoert, besloot in maart niet langer te kijken naar het geslacht in het paspoort van een reiziger om de identiteit van de persoon vast te stellen.

KLM liet eerder deze week aan The New York Times weten dat het van plan is in 2023 een gender-neutrale optie in het boekingsproces in te voeren, bij Air France zou dat "binnenkort" mogelijk moeten worden.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.