Haarlemmer en oud-bondscoach Buter (73) ontkent verkrachting Pauw

ANP
Haarlem

De man die door voormalig bondscoach Vera Pauw wordt beschuldigd van verkrachting is - zo vermoedt hij zelf - de 73-jarige oud-voetbaltrainer en Haarlemmer Piet Buter.

De voormalige technisch directeur van FC Utrecht geeft tegenover het AD toe dat hij in de jaren 80 een kortstondige affaire heeft gehad met de veertien jaar jongere voetbaltrainster, maar zegt dat er van verkrachting ’absoluut geen sprake’ is geweest. „Dit komt voor mij en mijn gezin als een donderslag bij een heldere hemel”, vertelt Buter, zelf ook oud-bondscoach van de voetbalsters van Oranje.

De 59-jarige Pauw zei zaterdag tegen de NRC dat ze op jonge leeftijd is verkracht door een functionaris van de KNVB. Ook beschuldigde ze de voetbalbond ervan dat die in het verleden onvoldoende heeft gehandeld op meldingen van haar over seksueel misbruik door de jaren heen.

De persoon om wie het gaat is volgens het AD Buter, ook oud-trainer van Emmen en FC Eindhoven en tot 2019 technisch directeur van Telstar. Geconfronteerd met de ernstige aantijgingen reageert hij aan de telefoon hoorbaar aangeslagen. „Als ik iemand pijn heb gedaan, dan spijt me dat enorm. Maar wat ik nu allemaal hoor... Dit kán gewoon niet waar zijn. Zo zit ik niet in elkaar. Dat weet mijn gezin, dat weten mijn vrienden en kennissen. Ik ben echt totaal verbijsterd.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen