AZ wint in Dirkshorn, net als de vele jonge fans die op jacht gaan naar een selfie

Dani de Wit deelt handtekeningen uit.

Dani de Wit deelt handtekeningen uit.© Foto Mediahuis

Van onze verslaggever
Dirkshorn

AZ heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen met 3-1 gewonnen van PEC Zwolle.

Vorig seizoen oefende AZ ook in Dirkshorn, maar toen nog voor een handjevol toeschouwers in verband met de coronamaatregelen. Nu stond het publiek weer ’ouderwets’ rijendik rond het veld om AZ in actie te zien.

AZ, waar veel vaste krachten nog absent waren, stelde niet teleur. Al snel klonk er applaus na de vroege openingstreffer van Yusuf Barasi. Hij scoorde op aangeven van een andere jongeling die deze voorbereiding een kans krijgt, namelijk Myron van Brederode.

Halverwege de eerste helft passeerde ook aanwinst Mayckel Lahdo PEC-doelman Kostas Lamprou.

Odgaard

Lahdo maakte net als Mees de Wit - hij kwam over van PEC Zwolle - zijn eerste minuten in het AZ-shirt. Na rust kwam ook de andere nieuwkomer Jens Odgaard voor het eerst in actie namens AZ. Hij speelde áchter spits Vangelis Pavlidis.

Owen Wijndal, die dicht bij een transfer naar Ajax is, deed niet mee in het oefenduel met de degradant van afgelopen seizoen.

Pavlidis schoot na rust met links raak voor 3-0, waarna de degradant van vorig seizoen nog wat terugdeed via Chardi Landu.

Daarna was het feest voor de vele jonge supporters: zij gingen massaal het veld op om een handtekening en selfie te scoren van hun favoriete AZ-speler.

Selfie-jagers slaan hun slag na het laatste fluitsignaal.

Selfie-jagers slaan hun slag na het laatste fluitsignaal.© Foto Mediahuis

Opstelling AZ eerste helft: Verhulst; De Jong, Beukema, Dekker, M. de Wit; Schouten, D. de Wit, Reijnders; Lahdo, Barasi, Van Brederode.

Opstelling AZ tweede helft: Vindahl; Witry, Hatzidiakos, Koopmeiners, Kerkez (85. M. de Wit); Midtsjø, Odgaard, Buurmeester; Griffith, Pavlidis, Duin.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen