Poolse masseurs die nu kraker zijn: dat is bijna hetzelfde soort beroep | column

Ariane Blees

Twee Poolse masseurs zijn nu kraker. Het stond gisteren in de krant en ik dacht meteen: zelfde soort beroep, toch? Een chiropracticus kraakt namelijk mensen. Oké, het is een grap. Maar het kwam als eerste in mij op dus ik noteer dat naast het stuk. Wellicht bruikbaar voor mijn column.

Net zoals ik ideeën had bij het voorpaginaverhaal gisteren over rekeningrijden. Hoe die kilometers bij te houden? Een kastje in de auto mag niet vanwege privacy. Maar overal je nummerbord scannen, dat toch echt aan een eigenaar gelinkt is, mag dan wel? Wie legt mij het verschil uit? ’Ze’ weten nu toch altijd al waar ik ben? Langs de weg hangen flitsers en camera’s, en mijn mobiele telefoon geeft coördinatoren door. Ik ben toch al overal traceerbaar? Stomme privacy, noteer ik opnieuw. Hebben we alleen maar last van. Ik onderstreep enkele regels in het verhaal.

Even verder neuzen. Een bericht over zwembad De Slag. Het nieuw te bouwen exemplaar op sportcomplex Hoornseveld gaat tien miljoen euro meer kosten. Tien miljoen! ’Wist ik al’, schrijf ik erbij. ’Zaanstad blijft gewoon lekker zichzelf’. Ik ken de gemeente inmiddels wel. Alles pakt altijd duurder uit en gaat ook altijd langer duren. De sluizen, het Zaantheater, ik ga de voorbeelden niet eens meer noemen.

Neem nu de sloop en herbouw van de Peperstraat, schuift eveneens vooruit. Bewoners hebben, gelukkig maar, inspraak met alle gevolgen van dien. Was toch te verwachten? Het gaat ook stukken duurder worden, let op mijn woorden. Maar ik moet zeggen, het ziet er op de schets wel mooi uit. Zal ik hierover mijn column nu maken? Maar ja, er is ook de prutrace in Westzaan die morgen gehouden wordt. Zakkenrollers slaan weer vaker bij ons toe. Ik krabbel ook hiernaast in de zijlijn. Zo lees ik telkens met pen in de hand het regiokatern. Maar waarover zal ik dit keer een column maken?

Niet elk onderwerp leent zich voor de 325 woorden die ik ongeveer krijg. Ik heb dus nu wel ideeën, maar leg nog even naast me neer welk onderwerp het wordt. Ben zelf ook wel benieuwd.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.