Ex-politieagent (32) uit Landsmeer aangehouden voor witwassen van ruim 4 miljoen euro en drugshandel, luxe goederen in beslag genomen

© Politie.nl

Internetredactie
Landsmeer

Politie en de FIOD hebben een 32-jarige ex-agent uit Landsmeer aangehouden voor drugshandel en het witwassen van vermoedelijk 4,2 miljoen euro in een jaar tijd. De dinsdag aangehouden man zit momenteel nog vast.

Die dinsdagochtend waren rechercheurs en leden van de FIOD twee woningen in Landsmeer binnengevallen, waar zij de verdachte aan hadden gehouden. In de woning werd 30.000 euro aan contant geld, diamanten en ruim 120.000 aan cryptovaluta aangetroffen. Ook werden twee dure auto’s in beslaggenomen, een Mercedes AMG en een Audi A3.

De politie was de man op het spoor gekomen door informatie uit gekraakte cryptotelefoons, waaruit bleek dat de ex-agent grote hoeveelheden crimineel geld vervoerde en betrokken is bij drugshandel. Uit berekening is gebleken dat de man ruim vier miljoen euro heeft verplaatst.

De aangehouden verdachte heeft ooit de opleiding tot politieagent gevolgd, maar werd ontslagen voor het schenden van zijn ambtsgeheim.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.