Zorggroep Reinalda en Kennemerhart gefuseerd

Audrey van Schaik, Cedric van der Meulen, Carolien Koning.

Audrey van Schaik, Cedric van der Meulen, Carolien Koning.© Eigen foto

Van onze verslaggever
Haarlem

Zorggroep Reinalda en Kennemerhart gaan vanaf vandaag verder onder de naam Kennemerhart. Beide zorgorganisaties werken al jaren samen, wat geresulteerd heeft in een fusie.

Alle zorglocaties behouden hun eigen naam, herkenbaarheid en lokale identiteit.

Carolien Koning, Cedric van der Meulen en Audrey van Schaik vormen met elkaar het bestuur van Kennemerhart. „Vanaf 1 juli bieden wij als nieuwe fusie-organisatie met ongeveer 2.300 betrokken medewerkers en ruim 850 betrokken vrijwilligers meer keuzemogelijkheden voor cliënten op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Wij zijn een ouderenzorgorganisatie die het gehele palet aan diensten in de ouderenzorg aanbiedt in de regio Zuid-Kennemerland”, aldus Koning.

Krachten bundelen

„Doordat wij onze krachten nu bundelen, kunnen wij meer opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden bieden aan medewerkers”, vertelt Van der Meulen.

Gelijk in de eerste week na de fusiedatum houdt Kennemerhart het zogenoemde ’Fusie Festival’ voor medewerkers en vrijwilligers. Van Schaik: „De afgelopen coronaperiode is intensief geweest voor de zorg. Daarom biedt dit festival een goede gelegenheid om elkaar in een ongedwongen sfeer te ontmoeten, plezier te maken en elkaar beter te leren kennen.”

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen