Vijf jonge kinderen onder zwaargewonden botsing bij Meppel

ANP Producties | Bron: ANP
Meppel

Door een frontale botsing in de buurt van Meppel zijn vrijdag vijf kleine kinderen zwaargewond geraakt. Hoe oud ze precies zijn, is onduidelijk. Ook een volwassen persoon raakte zwaargewond.

Het is niet bekend of iemand in levensgevaar is. Twee andere inzittenden, een volwassene en een kind, raakten lichtgewond.

Volgens burgemeester Richard Korteland van Meppel ziet het ernaar uit dat alle slachtoffers komen uit de naburige gemeente De Wolden. Die gemeente was niet direct bereikbaar voor commentaar op de situatie. Een woordvoerder van de politie weet niet waar de slachtoffers vandaan komen.

Haakswold

Het ongeluk gebeurde rond 17.20 uur op de Haakswold, tussen Meppel en Ruinerwold. Volgens de politie gingen er twee traumahelikopters en ongeveer zeven ambulances ter plekke. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren. De weg tussen de twee Drentse plaatsen was afgezet maar is inmiddels weer vrijgegeven. De betrokkenen krijgen slachtofferhulp aangeboden.

Het is niet duidelijk of er families in de auto's zaten of dat er bijvoorbeeld sprake was van het vervoer voor een kinderfeestje of een sportafspraak. De politie verwacht vrijdag niet meer informatie te kunnen geven over de slachtoffers en over wat er is gebeurd. Dat gebeurt naar verwachting wel op zaterdag, aldus de woordvoerder.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.