Metamorfose voor negentig flats langs Waddenzeestraat in Nieuw Den Helder

Het nieuwe beeld dat moet gaan ontstaan als de vijf flatblokken aan de Waddenzee- Regge- en Hunzestraat worden aangepakt.

Het nieuwe beeld dat moet gaan ontstaan als de vijf flatblokken aan de Waddenzee- Regge- en Hunzestraat worden aangepakt.© Illustratie Woningstichting Den Helder

Van onze verslaggeefster
Den Helder

Het straatbeeld langs de Waddenzeestraat in Nieuw Den Helder gaat opnieuw drastisch veranderen.

Nadat Woningstichting eerder drie flatgebouwen tussen Marsdiepstraat en Texelstroomlaan een opvallende upgrade gaf, zijn nu vijf flatblokken aan de Waddenzee- Regge en Hunzestraat aan de beurt.

(Tekst gaat door onder de foto)

Een van de al eerder opgeknapte flats aan de Waddenzeestraat.

Een van de al eerder opgeknapte flats aan de Waddenzeestraat.© Archieffoto RedMouse

Het gaat om totaal negentig flatwoningen in vijf blokken. Zij zijn gebouwd rond 1957. Als onderdeel van een grote verduurzamingsoperatie die Woningstichting sinds enkele jaren uitvoert op haar bezit, krijgen de gebouwen hoogwaardige isolatie van dak en gevels, worden schuiframen vervangen en krijgen alle woningen dubbel of driedubbel isolatieglas

Op de daken komen zonnepanelen, waarvan de opbrengst naar de huurders gaat. De algemene toegangsdeuren worden vervangen en alle woningen worden buitenom opnieuw geschilderd.

Uitstraling

Woningstichting wil daarnaast de uitstraling van de flats flink moderniseren. Beltman Architecten uit Enschede heeft daartoe een ontwerp gemaakt, dat voorziet in de toepassing van steenstrips in een rode kleur, antracietkleurig geëmailleerd glas en witte balkons. Ook worden de ramen op de kopgevels langs de Waddenzeestraat zodanig aangepast dat zij visueel groter lijken.

In overleg met de gemeente wordt bekeken of de flatblokken meer als eenheid gepresenteerd kunnen worden, door deze met elkaar te verbinden via een gemetselde pergola.

Woningstichting voert de gehele upgrade uit zonder huurverhoging voor de bewoners. Die zijn inmiddels over de plannen geïnformeerd. Een omgevingsvergunning is aangevraagd. Woningstichting hoopt eind van het jaar met de werkzaamheden te kunnen beginnen.

De flats zoals ze er nu bij staan.

De flats zoals ze er nu bij staan.© Foto Woningstichting Den Helder

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.