Purmerender (47) vrijgesproken van ontucht met minderjarig buurmeisje

Jeannine Verhagen
Krommenie/Purmerend

De rechtbank in Haarlem heeft een 47-jarige man uit Krommenie vrijgesproken van het misbruiken van zijn voormalige buurmeisje. De nu volwassen vrouw deed in december 2019 aangifte van ontucht in haar tienerjaren.

Maar de rechtbank is het met het Openbaar Ministerie eens dat er geen wettig en overtuigend bewijs is om de Krommenieër te veroordelen voor seksueel misbruik van zijn toenmalige buurmeisje.

De vrouw vertelde bij de politie dat zij tussen 2004 en 2006 een seksuele relatie had gehad met de buurman. Zij was toen tussen de 14 en 16 jaar oud.

De zaak kwam aan het rollen toen de twee betrokkenen elkaar in 2019 opnieuw tegen het lijf liepen en een korte seksuele relatie met elkaar begonnen. De beste vriendin van het slachtoffer, die destijds van het vermeende misbruik had gehoord, trok aan de bel en wist zo de relatie te beëindigen.

De verdachte heeft het misbruik steeds ontkend. De voormalige partner van de verdachte bevestigde wel dat haar ex iets met het buurmeisje heeft gehad, maar dat zou pas in 2009 zijn geweest. Het meisje vertelde daar een ander verhaal over. De buurman zou haar eerst hebben gezoend in het schuurtje, en later zouden ze seks hebben gehad in zijn slaapkamer. Hij zou haar ook een keer op de motor hebben meegenomen naar een camping, en geprobeerd hebben om daar seks met haar te hebben. De moeder van het vermeende slachtoffer bevestigde dat haar dochter in haar puberjaren inderdaad vaak bij de buren over de vloer was, tot de buurvrouw de situatie ongemakkelijk vond worden.

Lees ook: Man zoent minderjarig buurmeisje in het schuurtje en neemt haar op de motor mee naar een camping want hij wil seks: OM vraagt vrijspraak in Purmerendse ontuchtzaak

De rechtbank vindt dat er niet genoeg steunbewijs is om tot een veroordeling te komen. Dat is wel nodig voor zaken waarin seksueel misbruik een rol speelt, omdat daar gewoonlijk verder niemand bij is.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.