Kwartfinales in Maleisië eindstation badmintonners Piek en Tabeling

Selena Piek en Robin Tabeling.

Selena Piek en Robin Tabeling.© Archieffoto EPA

Robert Berkeley
Kuala Lumpur

De kwartfinales van het Maleisisch Open badmintontoernooi waren het eindstation voor het Nederlandse koppel Selena Piek/Robin Tabeling.

Een keurige prestatie van de Weespse Piek met Amstelvener Tabeling, want het toernooi heeft de status van World Tour Super 750 en is daarmee sterk bezet. Op het nog hoger aangeschreven Indonesisch Open waren Tabeling en Piek twee weken geleden nog in de eerste ronde gestrand.

In Kuala Lumpur vochten Piek en Tabeling zich in de eerste ronde langs het Indiase koppel Reddy P. Sumeeth en Ashwini Ponnappa (21-15, 19-21, 21-17), om vervolgens overtuigend af te rekenen met het Franse koppel William Villeger/Anne Tran (21-14, 21-12). Bij de laatste acht waren de Deense badmintonners Mathias Christiansen en Alexandra Bøje met 21-19 en 21-12 te sterk.

De 30-jarige Selena Piek werkt toe naar haar derde Olympische Spelen, in Parijs in 2024. Ze debuteerde in Rio in 2016 aan de zijde van Eefje Muskens in het vrouwendubbel en Jacco Arends in de mix. Met Muskens bereikte ze de kwartfinales en na het toernooi besloot Muskens te stoppen met topsport. Piek ging door met Cheryl Seinen als nieuwe dubbelpartner en aanvankelijk bleef ze actief met Arends, tot ze begin 2019 besloot de switch te maken naar Tabeling als mixpartner. In dat jaar bereikten ze samen meteen de kwartfinales in de mix op het WK badminton.

Zowel met Seinen als met Tabeling verscheen Piek vorig jaar op de Spelen in Tokio en net als vijf jaar eerder kwam ze tot de kwartfinales bij de vrouwen en was in de mix de groepsfase het eindstation. Kort na dat toernooi hakte ze de knoop door om zich volledig op één onderdeel te gaan richten en dat werd het gemengd dubbel met de twee jaar jongere Tabeling.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen