Gratis shuttlebus tussen Bergen en Bergen aan zee in zomervakantie

De Kustbus, zoals deze naar Petten, rijdt deze zomer niet. Er komt een alternatief van Bergen naar Bergen aan Zee.

De Kustbus, zoals deze naar Petten, rijdt deze zomer niet. Er komt een alternatief van Bergen naar Bergen aan Zee.© Archieffoto

Henk-Jan den Ouden
Bergen aan Zee

Een gratis shuttlebus gaat in de zomervakantie rijden tussen het Plein in Bergen en Bergen aan Zee. De bus rijdt dagelijks van elf tot zeven.

De bus krijgt geen vaste dienstregeling, maar het streven is twee keer per uur heen en weer te rijden. De shuttlebus wordt gereden door een particulier touringcarbedrijf. Bergen is en blijft bereikbaar met bus 166 van Connexxion vanuit Alkmaar.

In de afgelopen jaren reed er in de zomerperiode een kustbus van Connexxion tussen Bergen Plein en Bergen aan Zee. Door tekort aan personeel is Connexxion niet in staat om deze verbinding in stand te houden. De kustbus valt buiten de vaste afspraken voor openbaar vervoer in Noord-Holland Noord en is dus geen verplichting voor Connexxion.

Strandbezoek

,,We hebben als gemeente dit alternatief opgezet omdat we een goede bereikbaarheid van Bergen aan Zee belangrijk vinden. Zeker in de zomervakantie’’, aldus wethouder Erik Bekkering. ,,Het past ook binnen het gemeentelijk beleid om het gebruik van openbaar vervoer bij strandbezoek te stimuleren.”

De gemeente wil voorkomen dat bezoekers overstappen naar vervoer per auto of helemaal niet naar Bergen aan Zee komen, maar ook dat de buurtbus (buslijn 410) wordt overspoeld op drukke zomerse dagen. Reisapps voor openbaar vervoer geven de buurtbus namelijk als optie, maar de bus kan maar acht passagiers hebben en is te klein voor de grote drukte op zomerse dagen.

Transferium

De reguliere buslijn naar Egmond aan Zee rijdt de komende zomer wel, zelfs met grotere bussen. En in juli en augustus loopt de pilot met een busverbinding tussen het transferium en Egmond aan Zee.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.