Uitgeesters springen weer uit de band na twee verloren kermissen

Vader en zoon Dauhin prepareren hun rupsbaan Butterfly.

Vader en zoon Dauhin prepareren hun rupsbaan Butterfly.© Foto Ronald Goedheer

Ton de Lange
Uitgeest

Na twee jaar qua kermis op een droogje te hebben gezeten - met ’dank’ aan de coronacrisis - kunnen de Uitgeesters nu weer uit de band springen. De opening is op 2 juli, de laatste ronde is op 6 juli.

Het gemeentehuis wordt omringd door feesttent, biertappen, podium en snacktent. Het gaat op één klein onderdeel echter anders dan tijdens de laatste kermis in 2019. Toen was er volgens de horeca bijna geen houden meer aan, omdat bijvoorbeeld ook zestienjarigen op de ’natte kermis’ bij het gemeentehuisplein rondliepen met bier, gekregen van of gekocht via ouderen. Op advies van de Veiligheidsregio Kennemerland en politie heeft de burgemeester dit deel van de kermis laten ’afhekken’.

(Tekst gaat door onder de foto

Jan Lemmerman van de Crazy Jumbo.

Jan Lemmerman van de Crazy Jumbo.© Foto Ronald Goedheer

IJsbaan

,,Het is een 18+-evenement geworden”, aldus Jos Keijsper van Eetcafé Klaas. Wat betekent dat je een identiteitsbewijs moet kunnen tonen. Ongeveer twaalf veiligheidsmedewerkers bestrijken twee terreinen: Langebuurt/Middelweg (natte kermis) en de ijsbaan. De laatste locatie is nieuw en biedt ruimte aan kermisattracties (droge kermis).

(Tekst gaat door onder de foto)

Geert Blijleven is ’de man van de badeendjes’.

Geert Blijleven is ’de man van de badeendjes’.© Foto Ronald Goedheer

Meteen na de voor iedereen toegankelijke zaterdagse kermisloop - van 16 tot 18 uur - wordt de omheining teruggeplaatst. Hoogtepunt van de kermis is steevast het eerste deuntje op maandag vanaf acht uur ’s ochtends.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen