Huizen Spuistraat klaar voor bewoning en twaalf vlaggen

Michiel Wouters en Robbert Waltmann bij de woningen aan de Spuistraat.

Michiel Wouters en Robbert Waltmann bij de woningen aan de Spuistraat.© Foto Woningstichting/Redmouse

Marischka de Jager
Den Helder

Volgende week worden de twaalf nieuwe huurwoningen aan de Spuistraat - zes bovenwoningen en zes begane grondwoningen - opgeleverd, compleet met speciale vlaggenmasthouders.

Wethouder Michiel Wouters mocht er donderdagmiddag eentje vastschroeven aan de buitenmuur. Tijdens het slaan van de eerste paal van dit bouwproject in de binnenstad, deed hij de belofte een passend cadeautje te schenken wanneer de bouw klaar was. Dat werden de vlaggenmasthouders, uitgezocht door de architect. ,,Dat moet als er vlaggen hangen een mooi gezicht geven.’’

Gasloos

De twaalf woningen zijn volledig gasloos en voorzien van vloerverwarming en elk zes zonnepanelen. De benedenwoningen zijn gelijkvloers, hebben één slaapkamer en bezitten een tuin; de bovenwoningen hebben een verdieping met twee slaapkamers en een balkon. ,,Heel geschikt voor starters maar ze zijn niet gelabeld qua leeftijd’’, zegt Sander Quartel namens Woningstichting.

Gaswinkel

Tegenover dit project aan de Koningstraat, worden ook nog woningen gebouwd. Daarvoor is inmiddels een bouwvergunning aangevraagd. Het is de bedoeling dat in dat ontwerp elementen terugkeren van de ’gaswinkel’ uit de jaren zestig waar bewoners in die tijd konden zien en ervaren hoe bijvoorbeeld het koken op gas in zijn werk ging. Later was op deze plek Pizzeria Costa Smeralda gevestigd.

Tussen beide rijen woningen in komt een gezamenlijke parkeerplaats die kan worden afgesloten en alleen bedoeld is voor de bewoners.

De woningen komen na de zomervakantie te huur op woonmatchkopnh.nl. ,,Omdat het nieuwe woningen zijn, kunnen bewoners nog tegen dingen aanlopen die geregeld moeten worden. Als we ze nu al te huur zetten, heb je kans dat er in de zomerperiode niemand is om eventueel problemen op te lossen.’’

De woningen op de begane grond zullen een huur krijgen van rond de 630 euro, voor de bovenwoningen betaal je meer maar kan er nog steeds huurtoeslag worden aangevraagd.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.