Ook in Uitgeest en Castricum merken reizigers de gevolgen van staking buschauffeurs: drie Connexxion-lijnen liggen 24 uur stil

Suzanne Rijnja
Castricum/Uitgeest

Wie vrijdag de bus van Alkmaar richting Uitgeest of Castricum wil pakken - of vice versa - moet een alternatief zoeken. De staking van buschauffers in het streekvervoer in Alkmaar, Hoorn en Den Helder legt ook drie Connexxion-lijnen naar de regio Kennemerland stil.

De buschauffeurs leggen hun werk voor 24 uur neer om actie te voeren tegen de cao-voorstellen van hun werkgevers, waardoor ze minder zouden gaan verdienen en de werkdruk torenhoog is, aldus een woordvoerder van de vakbond FNV Streekvervoer.

In de praktijk betekent het voor reizigers dat de buslijnen 167 (Alkmaar - Heiloo - Limmen - Castricum) en 163 (Alkmaar - Akersloot - Uitgeest) stilliggen. Datzelfde geldt voor lijn 164 tussen Egmond aan Zee en Castricum.

Meer acties

Het treinverkeer rijdt gewoon volgens de dienstregeling en in de rest van de regio Kennemerland is er geen actie en rijden de bussen wel. De leden van de FNV hebben aangekondigd door te gaan met de actie tot er een beter cao ligt, daar merken inwoners in de regio mogelijk wel de gevolgen van. Veronika Teunissen van FNV Streekvervoer: „In de zomer zal er even niet gestaakt worden, maar na de vakantie zullen de acties worden opgevoerd. Een landelijke actiedag is in voorbereiding.”

Meer nieuws uit IJmond