Apostelkerk Beverwijk viert 60-jarig jubileum. ’Het is heel bijzonder en waarschijnlijk uniek dat een noodkerk deze leeftijd bereikt’

De mis tijdens het 50-jarig jubileum.

De mis tijdens het 50-jarig jubileum.© Archieffoto Kees Blokker

Van onze verslaggever
Beverwijk

De Apostelkerk aan de Beverwijkse Van Riemsdijklaan bestond afgelopen woensdag precies 60 jaar. Om dat te vieren vindt zondag 3 juli een speciaal programma plaats.

De oprichting van de r.-k. parochie van de Twaalf Apostelen werd in de zomer van 1962 opgericht als noodkerk. Dat het geloofshuis vandaag de dag nog altijd op dezelfde locatie in gebruik is, wordt door de parochianen als ’heel bijzonder en waarschijnlijk uniek’ beschreven.

Om dit te vieren zal monseigneur J.W.M. Hendriks, bisschop van Haarlem-Amsterdam, ’s Middags om 14 uur de mis opdragen, samen met de aanwezige priesters en diakens. Na afloop is er een receptie in de parochiezaal ’De Grenspost’. Voor de kinderen is er een apart programma.

Jubileumjaar

Zondag 3 juli is de aftrap van een jubileumjaar waarin meerdere activiteiten zullen plaatsvinden. Zo is er op zondag 7 augustus een fietstocht vanaf de Apostelkerk door de weilanden naar Assendelft.

Op zondag 18 september is er een dagbedevaart met de bus naar Volendam en Marken. Deze bustocht is voor alle vrijwilligers en alle parochianen van de Apostelkerk. Vertrek om 12 uur vanaf parochiezaal ’De Grenspost’, terugkeer om 18 uur gevolgd door een warme maaltijd.

De bustocht is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen