Padelbanen Enkhuizer Tennis Club worden op 9 juli in gebruik genomen

Michiel Snik
Enkhuizen

In verschillende gemeenten liggen al padelbanen. De sport, een soort mini-tennis, is razend populair. De twee eerste banen in Enkhuizen, van de Enkhuizer Tennis Club, worden op 9 juli in gebruik genomen

Harry de Wit, voorzitter van de Enkhuizer tennisvereniging constateert dat de laatste jaren padel een stormachtige groei kent in Nederland. ,,Deze sport sluit goed aan bij het tennis. Ook onze vereniging kiest er voor om padelbanen aan te laten leggen, zodat we deze sport naast tennis kunnen aanbieden. Op deze manier bieden we extra mogelijkheden aan onze eigen leden, en daarnaast hopen we ook nieuwe leden aan te trekken”.

In het voorjaar van 2021 is binnen de tennisvereniging een padel commissie opgericht om te kijken naar de mogelijkheden en het draagvlak binnen de vereniging. Uit de enquête, die afgenomen werd onder de leden, bleek dat dit enthousiasme al groot was. De aanleg van de padelbanen wordt gerealiseerd door Wijnbergen en is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Enkhuizen, het Ondernemersfonds Enkhuizen, het Wagtendonk fonds, Rabobank en de BOSA subsidie.

Padel is een combinatie van verschillende racketsporten. Het speelveld is ongeveer de helft van een normaal tennisveld en de achterzijde van het speelveld en een klein deel van de zijkant is van glas. Rondom de rest van het veld is een metalen kooi. Zowel de kooi als het glas mogen, nadat de bal de grond geraakt heeft gebruikt worden in het spel. Je speelt het spel met twee tegen twee. Het spel wordt gespeeld volgens de tennisregels, met als belangrijkste verschil dat je de bal ook via de wanden mag spelen. Het is snel, er is veel actie en de bal blijft lang in het spel. Juist daardoor is het een sport die gemakkelijk te leren is door jong en oud.

Op zaterdag 9 juli worden de padelbanen officieel geopend en in gebruik genomen. Er worden van 10.00 tot 15.00 uur gratis clinics gegeven door ervaren padel trainers. Meer informatie staat op www.enkhuizertc.nl.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen